Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Site-urile unor instituții-cheie ale statului român au fost țintele unei serii de atacuri cibernetice

Publicat: vineri, 29 Aprilie 2022 , ora 11.23
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Site-urile unor instituții-cheie ale statului român au fost, în această dimineață, țintele unei serii de atacuri cibernetice. Printe site-urile afectate, cel al Guvernului României, gov.ro, al Ministerului Apărării Naționale, dar și site-urile Poliției de Frontieră sau cfrcalatori.ro.

Specialiștii lucrează la restabilirea funcționării lor, au anunțat autoritățile. Executivul este singura instituție care a anunțat că accesul pe gov.ro a fost refăcut.

Potrivit oficialilor din Ministerul Apărării Naționale, atacul s-a produs la ora 4 și 5 minute, nu a compromis funcționarea paginii de internet, ci doar a blocat accesul utilizatorilor. Site-ul nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat - transmite ministerul, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale instituției.

Același mesaj a venit și de la Poliția de Frontieră, iar cine vrea să-și planifice călătoria cu trenul nu se poate folosi, pentru moment, de site-ul cfrcalatori.ro.

Toate instituțiile afectate spun că specialiștii lor în lucrează acum pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Radio România Actualități