Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii care au obținut primul loc la olimpiadele naționale ar putea beneficia de 1.000 de lei din partea statului

Publicat: vineri, 29 Aprilie 2022 , ora 16.47
Sursa foto: arhivă / Poliția Locală
Sursa foto: arhivă / Poliția Locală

Elevii care au obținut primul loc la olimpiadele naționale ar putea beneficia de stimulente financiare din partea statului de 1.000 de lei. Prevederea este cuprinsă într-un proiect de ordonanță de urgență, privind modificarea și completarea legii educației naționale, pusă în dezbatere publică de Ministerul Edicației.

Potrivit Radio România Actualități, documentul prevede majorarea cuantumului stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale. Astfel, pentru premiul întâi sunt prevăzuți 1.000 de lei, pentru premiul al doilea 700 de lei, iar pentru premiul al treilea 500 de lei. Mențiunile obținute ar putea fi recompensate cu 300 de lei.

De asemenea, este prevăzut pentru asigurarea cazării și mesei un cuantum de 200 de lei pe zi pentru fiecare participant la olimpiadele naționale.

De bursa de performanță vor beneficia inclusiv elevii care urmează cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular.

Mai mult, absolvenții clasei a opta care au obținut premiul întâi la olimpiadele naționale sau alte premii la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea să se înscrie în clasa a noua fără susținerea evaluării naționale și peste numărul maxim de elevi cuprins în clasa respectivă (mai multe informații, aici). Aceleași condiții de înscriere sunt prevăzute și pentru elevii care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Radio România Actualități