Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Mondială a Libertății Presei

Publicat: marți, 3 Mai 2022 , ora 17.15
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Astăzi este Ziua Mondială a Libertății Presei.

ONU a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului. Acesta prevede, printre altele, libertatea de a avea opinii fără nici un amestec și de a căuta, primi și răspândi informații și idei prin orice mijloace și fără a ține seama de frontiere”.

Prin urmare, această zi este sărbătorită în fiecare an, pe 3 mai, pentru a crește gradul de conștientizare a importanței libertății presei și pentru a le reaminti autorităților datoria lor de a respecta și de a susține dreptul la libertatea de exprimare.

Ziua Mondială a Libertății Presei îmi oferă ocazia să mulțumesc jurnaliștilor brașoveni pentru colaborare, pentru implicarea lor în viața comunității județului nostru și pentru strădania de a prezenta informațiile în mod echitabil, obiectiv și onest. Mass-media are un rol extrem de important în democrație, atât pentru corecta informare a publicului, cât și pentru combaterea dezinformării și diversiunii. La fel de important, presa este un integrator social. Ea răspunde nevoii umane de comunicare, contribuie la formarea și promovarea unor orientări ale opiniei publice și dă glas unor preocupări dominante ale acesteia. Consider că mass-media este un partener atât al guvernanților, cât și al celor guvernați. Toți au nevoie ca informația să circule liber, rapid și nedistorsionat. Trecem, de peste doi ani, printr-o perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus, iar acum și de războiul din Ucraina. În acest context, rolul și responsabilitatea presei independente sunt cu atât mai însemnate. Le urez «La mulți ani!» jurnaliștilor brașoveni și le doresc multă sănătate și succes în profesia grea, dar frumoasă pe care și-au ales-o!”, a transmis prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Sursa foto: pixabay.com

Monica Neacșu