Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premiile celei de-a 16-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2022

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 10.45
Sursa foto: premiilegopo.ro / Ionuț Dobre
Sursa foto: premiilegopo.ro / Ionuț Dobre

"Babardeală cu bucluc" sau "Porno balamuc", în regia lui Radu Jude, a primit Trofeul pentru cel mai bun film de lungmetraj la Gala Premiilor Gopo, care s-a desfășurat aseară la Teatrul Național din București.

Producția a mai primit premii și la categoriile: "Cea mai bună actriță în rol principal", Catia Pascariu, și "Cel mai bun montaj" - Cătălin Cristuțiu.

Cele mai multe statuete - cinci - au fost obținute însă de pelicula semnată de Cristi Puiu, "Malmkrog", pentru regie, imagine, decoruri, costume, machiaj și coafură.

Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Bogdan Farcaș, pentru rolul din "Neidentificat", film care și-a adjudecat și premiul pentru scenariu.

De asemenea, a fost decernat Premiul pentru întreaga activitate actorilor Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc.

La finalul evenimentului, regizorul Tudor Giurgiu, inițiatorul și organizator al Galelor Gopo, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualități:

“A fost o gală... multe momente emoționante. Eu, unul, m-am surprins așa, un pic cu ochii umezi de două-trei ori și cred că au fost momente de o încărcătură specială. I-am vut împreună pe Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, pe oamenii din spatele camerei, care au fost și eu onorați și premiați pentru munca lor la peste o sută de filme, și mi-a mai plăcut un lucru, faptul că premiile s-au distribuit destul de balansat așa, între filme, pentru că au fost filme bune, filme foarte bune, dar nu era neapărat un mare favorit și cumva mi s-a părut că votanții au ales bine”.



Radio România Actualități