Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Firmele din domeniul agroalimentar pot beneficia de microgranturi și granturi nerambursabile

Publicat: joi, 5 Mai 2022 , ora 18.08
Sursa foto: arhivă / antenasatelor.ro
Sursa foto: arhivă / antenasatelor.ro

Firmele din domeniul agroalimentar pot beneficia de microgranturi și granturi nerambursabile.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică noua Ordonanță de Urgență care reglementează acordarea de sprijin firmelor din acest domeniu.

“Microgranturile acordate din fondurile externe nerambrusabile au un buget alocat de 50 de milioane de euro, iar valoarea ajutorului este de 5.000 de euro, sub formă de sumă forfetară, în timp ce granturile pentru capital de lucru, acordate beneficiarilor din domeniul industriei agroalimentare, au un buget alocat de 250 de milioane de euro”, a explicat Alina Groșanu, reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Solicitanții sunt IMM-urile din agricultură, piscicultură și acvacultură, industrie alimentară și alte activități asimiliate.

Valoarea minima a ajutorului este de 5.000 de euro, iar cea maximă de 120.000 de euro.

Cheltuielile eligibile sunt disponibile la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov, unde cei interesați pot afla și alte detalii despre accesarea granturilor.

Sorin Țîrcă