Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Eurovision 2022 începe săptămâna viitoare. Care sunt principalele favorite

Publicat: vineri, 6 Mai 2022 , ora 15.32

Concursul de muzică Eurovision începe săptămâna viitoare.

Rusia a fost exclusă din competiție, iar formația Kalush Orchestra din Ucraina, cu piesa „Stefania”, este principala favorită a caselor de pariuri, având în vedere că este posibil ca foarte mulți să își folosească voturile în semn de solidaritate cu țara greu încercată de război.

Cu toate acestea, într-un top al preferințelor fanilor Eurovision, piesa din Ucraina este pe locul 11, primele trei clasate fiind Suedia, Italia și Spania.

România este reprezentată la ediția din acest an de Andrei Ursu, alias wrs, cu piesa "Llamame".

Sub sloganul "The sound of beauty", Eurovision 2022 va aduce pe scena din Torino, în perioada 10 – 14 mai, reprezentanții celor 40 de țări înscrise în competiție: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina și Marea Britanie.

Eurovision Song Contest, cea mai importantă competiție muzicală internațională organizată de EBU, se desfășoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea - Luminița Anghel și Sistem, în 2005; Paula Seling și Ovi, în 2010 și o dată locul al patrulea, în anul 2006, prin Mihai Trăistariu.

Surse articol: AGERPRES, RADOR

Sursa video: Youtube


Radio România Brașov FM