Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stânele de oi din Brașov, verificate de polițiști locali

Publicat: duminică, 8 Mai 2022 , ora 10.09

Stânele de oi de pe raza municipiului Brașov sunt verificate, în această perioadă, de echipaje ale Poliției Locale. Acțiunile sunt orientate mai ales asupra construcțiilor ridicate provizoriu în astfel de locuri. Polițiștii locali au transmis că verifică legalitatea construcțiilor ridicate, a modului de ocupare a domeniului public sau privat, precum și delimitarea unor perimetre de siguranță a zonelor de locuit. Odată cu încălzirea vremii, începe și perioada căpușelor, iar turmele de ovine, aflate în perimetrul municipiului, pun în pericol sănătatea brașovenilor. Totodată, cetățenii care locuiesc în zonele în care s-au stabilit ovicultorii, sunt deranjați de mirosul neplăcut și zgomot, au precizat polițiștii locali brașoveni.
Au fost identificate mai multe stâne în Brașov, iar crescătorii de ovine au primit invitații pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale Brașov. Ei trebuie să prezinte documentele justificative referitoare la regimul de ocupare sau de folosință a terenurilor și pentru amplasarea saivanelor și a altor construcții provizorii. De asemenea, se fac eforturi pentru identificarea proprietarilor acelor terenuri. Dacă se constată că respectivele construcții au fost ridicate fără respectarea legislației, vor fi aplicate sancțiuni. Totodată, crescătorii trebuie să prezinte toate autorizațiile necesare activității de pășunat.

Camelia Vlad