Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două zile rămase pentru înscrierea la pregătitoare

Publicat: luni, 9 Mai 2022 , ora 10.47
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Părinții sau aparținătorii legali care vor să își dea copiii la școală mai au două zile pentru depunerea documentelor, astfel încât cei mici să intre din toamnă la clasa pregătitoare.

Viitorii școlari sunt copiii care împlinesc șase ani până pe 31 august inclusiv, însă pot fi dați la școală și cei care au mers la grădiniță și împlinesc această vârstă după 1 septembrie. Pentru ei însă este necesară o evaluare a nivelului de dezvoltare.

Pentru înscriere, unul dintre părinți trebuie să completeze o cerere tip, care va ajunge la unitatea de învățământ dorită, fie în format fizic, fie online, însă, după introducerea solicitării în aplicația informatică, formularul trebuie semnat.

Cererea de înscriere trebuie să fie însoțită de copii ale certificatului de naștere al copilului și a cărții de identitate a adultului.

Miercuri și joi se vor procesa formularele cu ajutorul aplicației informatice dedicate și se va face repartizarea la școlile de circumscripție.

Va urma perioada de soluționare a cererilor pentru locurile rămase disponibile.

Prima etapă a înscrierilor este programată să se încheie pe 27 mai, când se vor afișa listele cu elevii admiși, iar după această dată se vor clarifica toate solicitările, astfel încât noile liste vor fi publicate pe 10 iunie.

În prima fază sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat acest lucru. În cea de-a doua fază se procesează cererile pentru înscrierea la o altă unitate de învățământ decât cea de circumscripție, pe locurile rămase libere, iar în ultima fază sunt admiși la școala de care aparțin cu domiciliul copiii ai căror părinți au dorit inițial o altă unitate de învățământ, dar la care nu s-a putut face înmatricularea din lipsă de locuri.

Potrivit structurii anului școlar 2022-2023, copiii vor fi așteptați în bănci pe 5 septembrie.

Radio România Actualități