Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pe 13 mai încep înscrierile pentru programele Rabla

Publicat: luni, 9 Mai 2022 , ora 11.55
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Românii care doresc o mașină nouă cu subvenție de la stat și nu au prins prima etapă a programelor Rabla, din februarie, trebuie să își pregătească actele. O nouă sesiune de înscriere va începe în câteva zile.

Potrivit noului calendar publicat de Administrația Fondului pentru Mediu, în perioada 13-31 mai persoanele fizice se pot înscrie în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus prin intermediul dealerilor autorizați.

Anul acesta, cele două programe se desfășoară în etape, iar pentru această a doua sesiune Programul Rabla Clasic are un buget de 335.000.000 de lei pentru persoane fizice.

De fonduri consistente, de peste 260 de milioane, vor beneficia și cei interesați de programul de înnoire a parcului auto Rabla Plus, prin care pot fi cumpărate autoturisme electrice sau hibrid, însă doritorii ar trebui să se grăbească, pentru că în prima etapă banii alocați de stat pentru persoanele fizice s-au epuizat rapid, în doar câteva zile.

Prima de casare pentru Programul Rabla Clasic este de 6.000 de lei, respectiv 9.000 de lei în cazul predării a două autovehicule uzate, la care se pot adăuga mai multe ecobonusuri, iar pentru mașinile electrice statul acordă aproximativ 10.000 de euro, ceea ce justifică și interesul pentru astfel de autoturisme.

Potrivit Asociației Constructorilor Europeni de automobile, România a devenit lider european la creșterea vânzărilor de mașini electrice. În primul trimestru al acestui an s-au vândut peste 2.000 de vehicule ceea ce reprezintă un avans de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Radio România Actualități