Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Începe Eurovision 2022. Reprezentantul României are numărul de concurs 13

Publicat: marți, 10 Mai 2022 , ora 9.52
Sursa foto: captură video / Youtube / TVR 1
Sursa foto: captură video / Youtube / TVR 1

După o ceremonie de deschidere spectaculoasă, ieri, la Palatului Regal din Venaria Reale, la Torino debutează, astăzi, cea de-a 66-a ediție a concursului Eurovision. 200.000 de spectatori au cumpărat bilete la reprezentațiile din cele cinci zile de concurs, informează Radio România Actualități. Reprezentantul României, WRS, care va urca pe scenă joi, în a doua parte a celei de-a doua semifinale, are numărul de concurs 13. Artistul Andrei Ionuț Ursu are 28 de ani, iar înainte a fost dansator și a colaborat cu Antonia și Ruby.

Pala Olimpico sau Pala Alpitour este locul principal de desfășurare a acestei ediții. Torino a câștigat, din 17 orașe concurente, privilegiul de a găzdui importantul eveniment internațional de canto, care revine în Italia datorită victoriei lui Maneskin de anul trecut.

Eurovision 2022 se va desfășura pe parcursul a trei seri oficiale, pe 10 și 12 mai vor avea loc semifinalele, iar două zile mai târziu, pe 14 mai, marea finală.

Laura Pausini, Alessandro Cattelan și Mika vor fi cei trei prezentatori ai celei de-a 66-a ediții a concursului la care vor participa 41 de state din întreaga lume.

Italia este reprezentată de Mammoth și Blanco, cu piesa ''Brividi'' care a câștigat și Festivalul național de muzică ușoară Sanremo din acest an, în vreme ce din partea statului San Marino, va cânta italianul Achille Lauro - ''Stripper''.

Pentru România va cânta, în engleză și spaniolă în acest an, WRS ''Llamame'', iar pentru Republica Moldova, în română și engleză, formația Zdob și Zdub împreună cu frații Advahov - piesa ''Trenulețul''.

Eurovision 2022 va putea fi urmărit în direct la TVR1.

Citește și: Eurovision 2022. Care sunt principalele favorite

Sursa video: Youtube

Radio România Actualități