Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ieftin și rapid – sloganul perfect ca să fii atras și păcălit într-un service auto neautorizat!

Publicat: marți, 10 Mai 2022 , ora 14.57
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Spre ce service-uri auto se îndreaptă brașovenii atunci când au probleme cu mașinile

Registrul Auto Român (RAR) recomandă deținătorilor de autoturisme să își aleagă cu mare atenție unitățile în care sunt prestate activități de reparații auto atunci când au nevoie de ele.

Ieftin și rapid nu ar trebui să fie principalele criterii de selecție.

RAR atrage atenția că reparațiile efectuate în atelierele care nu respectă legea sunt calea cea mai sigură spre riscul de a primi servicii de o calitate îndoielnică. Dacă alegeți să vă reparați mașina pe principiul «ieftin și rapid», într-o unitate improvizată, rețineți că nu aveți cum să verificați calitatea reparațiilor și vă scad șansele de a putea rezolva pe cale amiabilă eventualele inconveniente cauzate de calitatea slabă a lucrărilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al RAR, Roxana Dima.

Aproape 1.000 de ateliere de reparații din toată țara au fost controlate de inspectorii RAR în ultimele 3 luni, în cadrul unor acțiuni complexe. Sancțiunile au depășit un milion de lei.

Ce nereguli au fost descoperite ne-a spus tot reprezentantul RAR, Roxana Dima:

“Au fost identificate activități de reparații fără autorizație tehnică, neconformități legate de efectuarea inspecției finale, care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații, neconformități legate de păstrarea și respectarea condițiilor inițiale de autorizare, precum și prestatori de servicii care nu au pregătirea necesară pentru a interveni în sistemele de securitate ale autovehiculului”.

De asemenea, RAR recomandă ca achizițiile de componente auto din mediul online să se facă din surse sigure, iar piesele să fie omologate, cu asigurarea garanției.

Spre ce service-uri auto se îndreaptă brașovenii atunci când au probleme cu mașinile, în materialul audio realizat de Camelia Vlad.

Radio România Brașov FM