Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se curăță Transfăgărășanul

Publicat: marți, 10 Mai 2022 , ora 16.49
Sursa foto: DRDP Brașov
Sursa foto: DRDP Brașov

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că a început deszăpezirea Transfăgărășanului, care a fost închis din luna noiembrie a anului trecut.

Drumul care străbate două județe, Argeș și Sibiu, se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România.

”Vestea bună este că se pare că în acest an este un pic mai puțină zăpadă ca în anii trecuți, dar vremea rămâne în continuare imprevizibilă acolo sus, în golul alpin, așa că e foarte greu de estimat cât vor dura lucrările, respectiv cât de dificilă va fi intervenția. Acolo mai poate ninge în orice clipă. În plus, acum suntem în perioada de topire a zăpezii, deci versanții sunt destul de instabili. O să lucrăm și la reparații, la montat parapeți ș.a.m.d, înainte de deschiderea oficială, care se va întâmpla undeva la sfârșitul lunii iunie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes.

Drumul Național 67C se întinde pe o suprafață de 151 de kilometri și sute de mii de turiști români și străini îl parcurg an de an.

Sursa video: DRDP Brașov

Ruxandra Stoica