Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sprijin financiar pentru ucrainenii din România de la Crucea Roșie

Publicat: miercuri, 11 Mai 2022 , ora 11.11
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Refugiații ucraineni, aflați în România, pot solicita din această săptămână sprijin financiar de urgență, acordat pentru o perioadă de trei luni.

Acest program de asistență este finanțat de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Astfel, ucrainenii din România pot intra în posesia banilor prin intermediul unei aplicații digitale pe telefonul mobil ce poate fi accesată de pe pagina de internet www.crucearosie.ro.

"Programul trebuie încărcat cu datele personale și ID-ul pesoanei în cauză, iar indiferent de locul în care se află pe teritoriul României, după verificarea datelor introduse, se identifică cetățeanul ucrainean și ajutorul acesta financiar este virat în contul acestuia, urmând a fi trași în aplicația de transfer financiar internațională, banii ajungând la aceste persoane într-un mod foarte rapid", a declarat președintele Filialei Vâlcea a Crucii Roșii, Ion Cherescu.

În acest fel, se dorește ca cetățenii urcaineni, prin acest program, să își identifice nevoile stringente, iar prin accesarea acestui sprijin financiar să își poată acoperi o parte din aceste necesități.

Este vorba despre 110 euro, pe o perioadă de maxim 3 luni de zile.

Radio România Oltenia Craiova