Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Operatorii din turism ar putea primi 40 de euro pentru fiecare turist străin care stă minim 4 nopți în România

Publicat: miercuri, 11 Mai 2022 , ora 17.23
Sursa foto: arhivă / Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Poiana Brașov

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat în dezbatere publică un proiect potrivit căruia operatorii din turism vor putea primi 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat și plătit, printr-o agenție organizatoare de turism de incoming în România, un sejur turistic sau circuit de cel puțin patru nopți de cazare în țara noastră.

Este un ajutor binevenit și de multă vreme așteptat de reprezentanții agențiilor de turism.

Printre aceștia, managerul unei agenții de turism din Brașov, Răzvan Prunea:

„Noi chiar suntem parte din asociația de incoming, unde mai mulți operatori activează în special pe piața de incoming, adică aduc turiști străini în țară. Aici e vorba și de încasări în valută, deci toți banii aceia vin în țară și se cheltuie în țară. Așteptam o varianta în care TVA-ul să fie la o valoare mai mică, dar prima aceasta care este în dezbatere acuma este bine venită și sper ca modul de decontare să fie corect pentru toți cei implicați (...) astfel încât cei care au depus efort să atragă clienți în țară să primească această primă”.

Sprijinul financiar de la bugetul de stat va fi acordat astfel: 40 de euro pentru fiecare turist străin care a plătit printr-o agenție organizatoare de turismul de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic de cel puțin patru nopți de cazare.

Suplimentar, se vor acorda câte doi euro pentru fiecare noapte petrecută în plus.

Potrivit estimărilor, 1.200 de firme ar urma să beneficieze de această susținere financiară din partea statului, iar valoarea totală a programului va fi de 20 de milioane de lei.

Camelia Vlad