Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Digitalizare prin fonduri europene

Publicat: joi, 12 Mai 2022 , ora 14.14
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

320 de persoane din 32 de IMM-uri din Regiunea Centru vor putea urma, gratuit, cursuri de digitalizare, prin intermediul unui proiect derulat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în parteneriat cu Patronatul Femeilor Antreprenor.

Necesitatea acestui proiect rezultă din faptul că România este codașa Uniunii Europene în ce privește digitalizarea.

Talpa economiei românești este formată eminamente din companii foarte mici, peste 98% (...) în consecință, este nevoie de aceste fonduri europene și este nevoie ca aceste fonduri europene să fie direcționate acolo unde este nevoie”, a precizat președintele Patronatului Femeilor Antreprenor, Cristina Chiriac.

Digitalizarea este un domeniu care se dezvoltă cu viteză foarte mare, astfel că și perfecționarea personalului trebuie să fie pe măsură.

Majoritatea persoanelor angajate în cadrul companiilor folosesc calculatorul. Mă refer în special la personalul de birou sau cei din domeniul IT: companiile care programează, realizează aplicații, programe informatice. În permanență aceste softuri se actualizează, deci competențele lor trebuie îmbunătățite, actualizate. Trebuie să existe o formare profesională continuă și în domeniul digitalizării”, a explicat directorul executiv al CCI Brașov, Cosmin Roșia.

Vor exista trei categorii de utilizatori care vor putea deveni beneficiari ai proiectului.

Se vor organiza programe de formare atât pe competențe de bază, gen operator calculator, Office, Excel, Word, dar și pe competențe digitale avansate (...) și, nu în ultimul rând, pentru specialiști în IT. Aici vorbim de cursuri cu certificare internațională”, a spus organizatorul cursului, Attila Szekely.

Programul a debutat în luna martie și se va încheia în septembrie anul viitor.

La final, beneficiarii vor obține diplome potrivit cursului pe care l-au urmat.

Sorin Țîrcă