Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De astăzi a început programul Rabla 2

Publicat: vineri, 13 Mai 2022 , ora 14.28
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

De astăzi a început programul Rabla 2 prin care posesorii de autovehicule mai vechi de 15 ani, fie că este vorba de persoane fizice sau juridice, le pot înlocui cu unele noi.

Programul derulat prin Fondul de Mediu este menit să reducă poluarea produsă de mașinile vechi, prin înlocuirea acestora cu unele care poluează mai puțin.

„Este un program foarte important pentru toți cetățenii care doresc (...) să predea o mașină - sau chiar două - mai veche de 15 ani și să achiziționeze una nouă, având și beneficiul unor vouchere, dar elementul de noutate este acela că va fi o nouă soluție alternativă pentru programul Rabla, care se dorește să înceapă cu 1 iulie, unde cei care vor să scape de mașina învechită nu trebuie neapărat să își cumpere una nouă, ci pot să o predea către autoritatea locală și să primească minim 3000 de lei”,
a explicat directorul Agenției de Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă.

Programul prin care cetățenii primesc 3.000 de lei pentru o rablă este derulat prin Administrația Fondului de Mediu și autoritățile locale.

Ministerul Mediului estimează că, prin acesta, România va scăpa de sute de mii de mașini extrem de poluante.

Sorin Țîrcă