Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De astăzi vă puteți reînscrie copilul la grădiniță

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 8.50
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

UPDATE ORA 12.00:

De astăzi, au început reînscirerile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Brașov, procedura este una cât de poate de simplă.

”Procesul acesta de reînscriere nu este unul complicat, nici pentru unitățile școlare, nici pentru părinți. Practic, părinții sunt anunțați prin conducerea unităților școlare și prin intermediul educatoarelor că trebuie în această perioadă să se prezinte la unitate pentru a depunde o cerere de înscriere sau să transmită o cerere de reînscriere pentru anul următor, printr-o formă electronică, email sau ce modalitate stabilește conducerea unității școlare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Pe de altă parte, înscrierile la grădiniță, se vor face după metoda clasică și asta pentru că nu va mai exista aplicația dedicată suportului tehnic.

”În mod normal, în anii precedenți am beneficiat de o aplicație informatică, de fapt, un modul în platforma generală SIIIR, sistemul informatic integrat al învățământului din România, prin care aceste înscrieri erau monitorizate, legate cu planul de școlarizare, înmatriculați automat copiii în măsura în care erau admiși în unitățile școlare. Anul acesta Ministerul Educației ne-a anunțat că nu vom mai beneficia de suportul tehnic al acestei aplicații, motiv pentru care va trebui, cel puțin într-o primă fază, să revenim la modalitatea clasică de înscriere, și anume aceea prin care părintele depune la unitatea școlară dorită dosarul”, a adăugat Valentin Bucur.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică, cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare.

...............

Părinții își pot reînscrie copiii la grădiniță pentru anul școlar 2022 - 2023.

Astfel, actele pentru reînscrierea micuților care urmează să intre în grupele mijlocie și mare pot fi depuse începând de astăzi.

Pentru cei care vor merge pentru prima dată la grădiniță, respectiv, în grupa mică, procedurile de înscriere încep pe 30 mai.

Potrivit Radio România Actualități, condițiile de înscriere sunt neschimbate față de anii trecuți.

Radio România Brașov FM