Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, pe primul loc la autorecenzare

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 11.49
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Brașovul este pe primul loc la autorecenzare, cu un procent de peste 60%, iar unele localități din județ au peste 90% din persoane autorecenzate.

Institutul Național de Statistică a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare, la nivel național. Astfel, platforma va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

“Am atins acest procent de 62,04, ieri. Avem localități unde procentul de recenzare este destul de mare. De exemplu, Dumbrăvița are 91.21%. Vama Buzăului 89,45, Buneștiul 88,50. În municipiu, situația este destul de bună, dacă ne comparăm cu ceea ce se întâmplă la nivel de țară, dar oricum Brașovul, municipiul, este sub media județului. Dacă ajungem la 60%, România va fi altfel privită de către toate țările din Uniunea Europeană”, a explicat directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Brașov, Ion Popescu.

Decizia de a prelungi perioada de autorecenzare vine ca urmare a interesului crescut manifestat în ultimele zile.

La Brașov au fost zile în care au fost completate peste 16.000 de chestionare.

Nucu Jalea