Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Armata Română recrutează rezerviști voluntari

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 15.18

Armata Română recrutează peste 850 de rezerviști voluntari, ofițeri, subofițeri, maiștri militari și soldați gradați.

Din 16 mai și până în 10 iunie, cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României se pot adresa Centrului Militar Județean Brașov.

“Din punct de vedere al beneficiilor, vorbim în primul rând despre beneficiile materiale. Din acest an a crescut indemnizația pentru rezerviștii voluntari, care este în cuantum de 30% din solda de pe care este încadrat respectivul rezervist”, a explicat purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Județean Brașov, locotenent-colonel Adrian Florea.

Oprațiunile înscrierii în rândul rezerviștilor voluntari sunt simple.

“Trebuie să se prezinte la sediul Biroului Informare Recrutare Brașov cu un set de documente: certificat de naștere original și copie, act de identitate original și copie, original și copie de pe diplomele de studii, cazierul judiciar. Se va iniția dosarul de candidat prin completarea unei cereri de înscriere și înscrierea opțiunilor din planul de formare, pe categorii de personal”, a adăugat Adrian Florea.

Rezerviștii vor fi încadrați în rezervele unităților și vor parcurge un stagiu de pregătire de 5 zile.

De asemenea, vor trebui să fie la dispoziția unității militare timp de 15 zile pe an.

Vârsta maxima în cazul soldaților gradați este de 50 de ani, iar, în celelalte cazuri, de 55 de ani.

Sorin Țîrcă