Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Promoția 2022, așteptată să se înscrie la AJOFM

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 16.39
Sursa foto: arhivă / Facebook / AJOFM
Sursa foto: arhivă / Facebook / AJOFM

Absolvenții de învățământ din promoția 2022 sunt așteptați să se înscrie în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, astfel încât să poată beneficia de servicii gratuite care să îi ajute să se integreze pe piața muncii. Ei au la dispoziție 60 de zile, de la absolvire, pentru a face acest lucru.

Servicii gratuite de informare și consiliere profesională de mediere a muncii și de formare profesională, de toate acestea pot beneficia absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minim 16 ani, care se înregistrează în evidențele agențiilor de ocupare a forței de muncă, informează Radio România Actualități.

Acest pas este necesar și pentru obținerea indemnizației de șomaj.

Există o condiție în prevederile legale în vigoare, aceștia trebuie să înregistreze în evidențele noastre în termen de cel mult 60 de zile de la data absolvirii dacă în perioada aceasta nu au găsit un loc de muncă, apoi /.../ indemnizația de șomaj, și, atenție, nu trebuie să fi fost admiși la o formă de învățământ în momentul în care solicită indemnizația. E o sumă fixă, pe o perioadă de șase luni, și reprezintă 50% din indicatorul social de referință”, a precizat purtătorul de cuvânt al ANOFM, Corina Scarlat.

Informații despre actele necesare, care trebuie depuse pentru acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afișate pe site-ul anofm.ro.

Radio România Actualități