Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Internațională a Muzeelor

Publicat: miercuri, 18 Mai 2022 , ora 8.44
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

”Muzeul e arsenalul cel mai puternic cu care un popor își apără originea, identitatea și tot ce a moștenit de la străbuni”, spunea istoricul Iosif Sterca-Șuluțiu.

An de an, pe 18 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor. În acest an, tema zilei este "Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați". În acest context, muzeele, artiștii, profesioniștii și comunitățile lor sunt invitați să creeze, să-și imagineze și să împărtășească noi practici de creare de valoare.

Ziua Internațională a Muzeelor este marcată pe 18 mai încă din 1977, iar inițiativa a aparținut Consiliului Internațional al Muzeelor. Scopul său este de a face cunoscut rolul acestor instituții de cultură în dezvoltarea societății.

Menționăm că din 2011, același for muzeal s-a alăturat evenimentului fenomen "Noaptea Europeană a Muzeelor", creat în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat, în prezent, de Consiliul Europei, UNESCO și ICOM și care are loc întotdeauna în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai. La Brașov, în acest an, în Noaptea Muzeelor, șapte muzee și-au deschis porțile pentru vizitatori.

Radio România Brașov FM