Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Modificări la Legea protecției animalelor

Publicat: miercuri, 18 Mai 2022 , ora 19.06
Sursa foto: arhivă / Facebook / Asociația Milioane de Prieteni
Sursa foto: arhivă / Facebook / Asociația Milioane de Prieteni

Luni au fost publicate în Monitorul Oficial, iar în 19 mai intră în vigoare modificările aduse Legii protecției animalelor. Legea prevede pedepse mai aspre pentru cei care fac animalele să sufere.

Tăierea cozii, a urechilor sau alte cruzimi de acest fel devin infracțiuni și se pedepsesc cu amendă sau chiar închisoare până la trei ani. Folosirea animalelor pentru spectacole de circ înseamnă amendă penală sau închisoare până la 5 ani, iar uciderea, schingiuirea, organizarea de lupte între animale sau zoofilia se pedepsesc cu închisoare de până la 7 ani.

“Aceste modificări (…) sunt foarte bune, sunt binevenite, dar această lege trebuie și aplicată, iar în ceea ce privește protecția animalelor, știm cu toții că legile se aplică cu mare greutate spre deloc. Așadar, dacă totuși acum se va și aplica legea, noi nu putem decât să ne bucurăm și să așteptăm efectele acestei legi, în condițiile în care mulți oameni nu înțeleg decât de frica aplicării legii, nu de lege în sine”, a spus vicepreședintele Asociației Milioane de Prieteni, Paula Ciotloș.

Brașovenii cu care am stat de vorbă cred că animalele trebuie tratate cu respect și pedepsele mari i-ar putea determina pe cei care dau dovadă de cruzime să se gândească de două ori înainte să abuzeze un animal.

“Cu animale trebuie să ne purtăm frumos. Și ele au suflet, ca și noi. Nu am văzut multe persoane care se poartă rău cu animalele, dar sunt. Sunt persoane cărora nu, nu le plac animalele și nu le respectă”, a spus un brașovean.

Eu zic că sunt necesare, pentru că și animalele sunt ființe și trebuie să le iubim și să le protejăm. Nu putem să ne batem joc de orice. Chiar și de o plantă. Sunt chiar și copii sau oameni mari care omoară pisici sau ce știu, și câini sau chiar cai. I-am văzut la televizor când băteau un cal și erau violenți”, a precizat o brașoveancă.

Pot să le dea și 20 de ani. Eu aș da apa de la mine, mâncarea de la mine, deci nu sunt pentru maltratare a animalelor. Deci să le dea cât mai mulți ani”, ne-a spus altă brașoveancă.


Sorin Țîrcă