Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De azi se fac înscrieri la Bac, pentru sesiunea de vară

Publicat: luni, 23 Mai 2022 , ora 10.12
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

De astăzi până în 27 mai, elevii claselor a 12 - a și a 13 - a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat sesiunea de vară. Pe lângă actele de identitate, elevii mai trebuie să aibă în dosar fotografii, foaia matricolă, pe care o dă școala, o cerere tip, eliberată tot de școală și adeverință de recunoaștre a probelor susținute, doar în cazul candidaților din seriile anterioare.

Candidații cu rezultate la olimpiade sau concursuri internaționale recunoscute de Ministerul Educației trebuie să știe că pot să solicite echivalarea cu probele scrise de la Bacalaureat, iar ei vor primi nota 10 pentru proba respectivă.

Ca și în alți ani, pentru probele de competențe lingvistice și digitale, elevii pot cere recunoașterea și echivalarea acestora cu proba C și/ sau D, dar trebuie să completeze cererea în acest sens.

Înscrierea pentru examenul de Bacalaureat se face în ultima săptămână de școală pentru liceenii claselor terminale. Practic, elevii din clasele a XII-a și a XIII-a încheie cursurile în 27 mai.

Examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, debutează în 6 iunie, cu proba de competență lingvistică de comunicare orală în limba română.

Probele de competențe se vor încheia în data de 15 iunie. Apoi, din 20 iunie încep probele scrise, prima fiind cea la Limba și literatura română. În 21 iunie este proba obligatorie a profilului, iar în 22 iunie, proba la alegere a profilului și specializării.

În 23 iunie dau examen doar candidații din clasele cu predare în limbile minorităților naționale, respectiv Limba și literatura maternă.


Rezultatele examenului de Bacalaureat vor fi afișate în 27 iunie și în aceeași zi pot fi făcute contestațiile.

Rezultatele finale, după corectarea contestațiilor, vor fi publicate în 1 iulie.

Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

Adina Chirvasă