Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sistemul RoALERT, prin intermediul căruia populația va fi anunțată despre dispariția unui copil, a devenit operațional

Publicat: joi, 26 Mai 2022 , ora 9.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Sistemul RoALERT, prin intermediul căruia populația va fi anunțată despre dispariția unui copil, a devenit, ieri, de Ziua Internațională a Copilului Dispărut, operațional, informează Radio România Actualități.

Principalele cauze ale dispariției copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuși, cu precădere cele de natură sexuală, precizează Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară.

Anul trecut, Poliția a înregistrat 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor.

Potrivit analizelor Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, cel puțin 80% din declarațiile copiilor cu privire la aceste fapte sunt reale, iar majoritatea agresorilor provin din rândul cercului de apropiați sau chiar din familie.

Radio România Actualități