Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Merge și-așa” - o provocare pentru adulți, o lecție despre muzică și creație pentru copii

Publicat: joi, 26 Mai 2022 , ora 20.00
Sursa foto: youtube.com
Sursa foto: youtube.com
Interviu cu regizorul Valentin Urziceanu, la Radio România Brașov FM

Pe 1 iunie sunteți invitați cu copiii la film românesc de animație!

„Merge și-așa” va avea premiera în cinematografele din România și se va vedea în peste 65 de săli din 40 de orașe, inclusiv la Brașov, în cele două multiplexuri de la mall-uri.

Animația este o satiră despre film, muzică și viață, în care Giani, un băiat de etnie romă, visează să ajungă un mare chitarist.

În Europa sfâșiată de cel de-al Doilea Război Mondial, el călătorește din București în Paris pe jos, iar pe drum are șansa să asculte melodii tradiționale ale diverselor nații europene, pe care le distilează într-un stil propriu.

Filmul pendulează între povestea lui Giani și drama echipei de creație în fața constrângerilor din viața reală. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul într-unul fericit, ca în povești.

Animația „este o poveste a creatorului care intervine în creația sa și care este la rândul său modelat de creația sa”, a declarat la matinalul Radio România Brașov FM, regizorul și scenaristul peliculei, Valentin Urziceanu.

Scenariul filmului a fost scris mai întâi în limba engleză și apoi tradus. Asta pentru că în film sunt folosite sute de replici celebre din filme clasice, dar și pentru că regizorul speră la o distribuție internațională. Filmul este astfel „o provocare pentru spectatorul adult care să poată gusta filmul pe un alt nivel care poate pentru copii e mai puțin accesibil, o provocare de a vedea câte din replici poate recunoaște și, de ce nu, de a deveni mai cinefil, dacă va încerca să vadă filmele la care noi am făcut referire. Sunt filme care mie, personal, mi-au făcut viața mai frumoasă”, a adăugat Valentin Urziceanu.

Majoritatea replicilor pe care le-am folosit sau la care facem aluzie sunt în limba engleză, iar atunci era mai ușor.”

Despre animația „Merge și-așa”, regizorul a mai spus că este „o aventură plăcută ochiului, este plin de glume, deci va fi plăcut și urechii, o provocare intelectuală, pentru că filmul are mai multe planuri. Pe orice palier vă veți afla, și orice doriți să faceți, fie câteva clipe de relaxare, fie o provocare intelectuală, veți găsi în film suficiente argumente pentru a-l vedea. O creație nu are valoare dacă nu este studiată și apreciată pozitiv sau mai puțin pozitiv, așa că vă aștept pe toți la film din 1 iunie”.

Ascultați mai sus interviul integral și mergeți la cinema din 1 iunie, să descoperiți povestea lui Giani.







Radio România Brașov FM