Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Carpathia Bike Tour, ediția Cobor, pe 18 iunie

Publicat: marți, 7 Iunie 2022 , ora 14.01
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia

Pasionații de ciclism sunt invitați, pe 18 iunie, la Carpathia Bike Tour, ediția Cobor, un eveniment care promovează mișcarea pe bicicletă, într-o zonă cu o biodiversitate unică în țară, Colinele Transilvaniei.

Traseul cursei are 80 de kilometri și pornește de la Cetatea Rupea.

“Veți putea descoperi peisaje interesante, veți afla povești, veți opri la fermă pentru un brunch sau veți cunoaște vacile din sura de stepă, o specie dispărută din acest spațiu, cunoscută în tabloul Carul cu boi de Nicolae Grigorescu”, a precizat directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos.

Totodată, participanții la eveniment pot vizita canisa cu Ciobănești Carpatini pe care fundația îi crește pentru a-i dona fermierilor în procesul de prevenție a conflictelor cu animalele sălbatice.

Pe traseul de întoarcere, cicliștii vor mai putea vedea una dintre pășunile de stejari seculari de lângă Cobor, iar turul se va încheia cu vizita Cetății Rupea. 

Taxa de participare este 75 de lei.

Sorin Țîrcă