Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bucătăria românească este pe locul 4 în lume

Publicat: miercuri, 8 Iunie 2022 , ora 12.20
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mititeii, cozonacul și borșul sunt primele trei preparate românești care au propulsat bucătaria românească pe locul 4 în lume, în topul realizat de TasteAtlas, o enciclopedie a aromelor, un atlas global al mâncărurilor tradiționale, ingredientelor locale și al restaurantelor autentice.

Platforma a luat în calcul peste 10.000 de feluri de mâncare și băuturi din întreaga lume. Cu un rating de 4.57, țara noastră ocupă locul 4 în lume, după Italia, Grecia și Spania. Scorul a fost stabilit în urma notele acordate de către utilizatori celor mai bune 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare din țara noastră.

Astfel, în Top 10 al mâncărurilor apreciate au mai fost menționate: pasca, mămăliga, ciorbele de burtă, de fasole și de pui, drobul și covrigii.

În total, TasteAtlas a înscris în topul său 50 de țări, pe ultimele trei locuri poziționându-se Bolivia, Uruguay și Slovenia.

Bianca Bucă