Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

E-mailuri false în numele ANAF

Publicat: marți, 28 Iunie 2022 , ora 12.45
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

După ce mai mulți cetățeni au sesizat că au primit e-mailuri care păreau să fie din partea ANAF, prin care erau avertizați că au diverse sume de plată către Fisc, reprezentanții instituției transmit că aceste mesaje nu sunt trimise de ANAF. 

Cei care le primesc sunt sfătuiți să fie atenți, pentru a nu deveni victime ale infractorilor:

“ANAF atenționează contribuabilii cu privire la e-mailurile false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante. Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu le deschideți, iar dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau link-urile din conținut”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov, Oana Gonțea.

În cazul oricărui mesaj de acest gen, este bine să verificați mai întâi dacă este trimis într-adevăr de sursa specificată.

De obicei, instituțiile au sigle și alte însemne, plus adrese oficiale, care pot fi ușor verificate.

Sorin Țîrcă