Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Contractul pentru construirea Sălii Polivalente va fi semnat astăzi

Publicat: luni, 4 Iulie 2022 , ora 10.55
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

UPDATE ORA 14.45:

În 3 ani, Brașovul va avea o Sală Polivalentă. Cel puțin, așa promit autoritățile.

Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția obiectivului, iar la eveniment au fost prezenți reprezentantul firmei care a câștigat licitația pentru execuție, directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Valoarea contractului este de peste 356 de milioane de lei, după cum a precizat directorul CNI, Manuela Pătrășcoiu:

“Este vorba despre Sala Polivalentă din Brașov, cu o capacitate totală de 11.233 de locuri, 10.075 sunt în Sala Mare, iar 1.158 în sala secundară sau de antrenament. Sala se realizează pe amplasamentul fostului Stadion Municipal, are o durată de execuție de 36 de luni și va avea: subsol, parter, mezanin și etajul 1, parcare subterană cu 74 de locuri și 10 locuri parcare supra-terană, zona de promenadă. Valoarea totală a contractului este de 356, 7 milioane de lei din care Primăria asigură utilitățile și o zonă de amenajare exterioare de 14,1 milioane de lei”.

Șantierul va fi deschis efectiv după depunerea garanției de bună execuție, cu termen maxim de 5 zile.

“E un vis al brașovenilor. Din acest moment există 36 de luni, conform duratei de execuție a lucrărilor, în care această investiție trebuie realizată și finanțarea se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Viitoarea sal polivalentă va fi destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale.

.......

Știrea inițială:

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila semnează, astăzi, cu autoritățile brașovene contractul pentru construirea Sălii Polivalente de sub Tâmpa.

Mai mult, ministrul va vizita Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov și corpul B al unității medicale, reabilitat printr-un program derulat de Compania Națională de Investiții.

Totodată, Cseke Attila se va întâlni cu autorități locale și județene și va mai vizita, printre altele, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Sursa foto: Facebook / Cseke Attila 

Adina Chirvasă