Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zeci de mii de curse aeriene anulate în Europa, în ultimele săptămâni

Publicat: marți, 5 Iulie 2022 , ora 11.53
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Traficul aerian este afectat, în această perioadă, de numărul mare de călători, întrucât în pandemie foarte mulți angajați din domeniu au fost concediați.

Astfel, în ultimele săptămâni, zeci de mii de curse aeriene au fost anulate în Europa, iar altele sunt în pericol de a fi suspendate.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a primit reclamații pentru cursele anulate sau întârziate care au afectat vacanțele turiștilor.

Într-o intervenție la Radio România Actualități, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că important este ca numărul celor afectați să nu mai crească, pentru că multe companii aeriene au curse programate, dar nu sunt convinse că le pot onora:

“Numai unul dintre operatorii economici evaluați în ultima perioadă a prejudiciat interesele a peste 70.000 de consumatori, dar, cu toate acestea, mai are curse organizate pentru încă aproape 600 și ceva de mii. Noi încercăm să mergem pe această gheață subțire, fără să fim autorii - eventual morali - unor derapaje și mai mari decât cele de până acum, în sensul că nu oprim activitatea niciunuia dintre aceștia, nici nu ne dorim aplicarea unor sancțiuni și preferăm ca banii să fie destinați recuperării banilor cheltuiți de către consumatori, ca prioritate. Abia după aceea să vedem dacă vom aplica și sancțiuni”.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a mai spus că cei 73.000 de turiști păgubiți de o companie aeriană au de recuperat 
Radio România Actualități