Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mare atenție la volan! Temperaturile ridicate pot accentua starea de oboseală

Publicat: marți, 26 Iulie 2022 , ora 14.30
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

În perioadele de caniculă, mare atenție la volan! avertizează oamenii legii.

Centrul Infotrafic al Poliției Române vine cu câteva recomandări pentru conducătorii de autovehicule, informează bucurestifm.ro.

Atenție la reflexiile solare din parbriz și de pe asfalt! Pot crea dificultăți și surprize neplăcute conducătorilor auto.

Șoferilor li se recomandă să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, să evite pe cât posibil deplasările în jurul prânzului - în special în cazul persoanelor vârstnice - și să nu se urce la volan dacă sunt obosiți sau dacă au consumat băuturi alcoolice.

Temperatura ridicată din mașină va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacțiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă și se termină cu adormirea la volan.

Recomandat este ca la primele semne de oboseală - moleșeală, clipire frecventă - cel de la volan să oprească într-o parcare și să se odihnească până la refacerea completă a capacității de conducere.

bucurestifm.ro