Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centrul European al Consumatorilor din România ajută cetățenii să afle dacă au dreptul la compensații de zbor

Publicat: marți, 2 August 2022 , ora 19.10
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Este sezonul vacanțelor și nu puține au fost cazurile în care oamenii s-au aflat în situația ca zborurile cu avionul să aibă întârzieri, să fie anulate sau ca bagajele să se piardă.

Pentru a veni în sprijinul lor, Centrul European al Consumatorilor din România a dezvoltat un instrument prin care cetățenii pot afla dacă au dreptul la compensații și sub ce formă se acordă acestea.

Potrivit Radio România Actualități, regulile privind drepturile pasagerilor în transportul aerian se aplică doar zborurilor care au loc pe teritoriul spațiului comunitar și care sunt operate de companii înregistrate în Uniunea Europeană.

Calculatorul de compensații ne ajută să aflăm dacă și ce despăgubiri putem obține în anumite situații.

“Dacă discutăm, de exemplu, de zborurile anulate, compensațiile variază între 250 și 600 de euro, asta în funcție de distanța pe care noi urma să o parcurgem. În cazul în care discutăm de o anulare de zbor, pe lângă partea de compensații, avem și dreptul de a primi asistență pe aeroport, de cazare în cazul în care întârzierea este mult mai mare și trebuie să petrecem o noapte”, a precizat directorul Centrului European al Consumatorilor din România, Irina Chirițoiu.

Totodată, avem dreptul și la rambursarea prețului biletului de avion în termen de șapte zile, însă Irina Chirițoiu mai spune că acest lucru nu se întâmplă.

Calculatorul de compensații îl găsiți aici: Centrul European al Consumatorilor din România.

Radio România Actualități