Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Controale cu camere video de corp. ANPC și Consiliul Concurenței vor începe o analiză comună pentru piața carburanților

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 14.38
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței vor începe o analiză comună pentru piața carburanților, prin care să clarifice cum evoluează prețurile la pompă în funcție de cotațiile internaționale ale barilului, a anunțat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Potrivit Radio România Actualități, autoritățile statului vor să vadă cât de repede scad și mai ales cresc prețurile în funcție de fluctuațiile de pe piață.

“Cum este calculat, de exemplu, prețul final al litrului de combustibil, să înțelegem dacă se respectă sau nu același algoritm, dacă depinde sau nu de prețul barilului și în cât timp se transmite fluctuația în sensul majorării sau diminuării prețurilor. Este clar că atunci când apar majorări ale prețului barilului în piață, undeva în termen destul de scurt se simte imediat acest lucru și la pompă. Nu același lucru se întâmplă și în momentul în care apar scăderi ale barilului, ori, lucrul acesta trebuie lămurit plecând de la modul de calculare a presiunii la pompă”, a precizat Horia Constantinescu.

Toți cei 360 de comisari ANPC care fac controale în teren la agenții economici vor avea camere video de corp pentru înregistrarea video a acțiunilor de verificare, a mai anunțat președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Radio România Actualități