Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașoveanul Andrei Gîrtofan, lider la startul Raliului Moldovei

Publicat: vineri, 5 August 2022 , ora 11.14
Sursa foto: Facebook / Andrei Girtofan Rally
Sursa foto: Facebook / Andrei Girtofan Rally

A șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri, Raliul Moldovei – Bacău, are loc în acest weekend, cu un total de 52 de echipaje, inclusiv din Turcia, Bulgaria și Italia.

Brașoveanul Andrei Gîrtofan este lider la startul întrecerii, după o primă parte a sezonului impresionată din partea tânărului brașovean, care a prins podiumul în fiecare etapă.

Fiul fostului campion național Dan Gîrtofan vrea să continue parcursul bun și pe macadamul din Moldova.

“Am efectuat o parte din recunoaștere pe probele speciale pe care vom concura în weekend. Sunt niște probe foarte frumoase în zona Moldovei. Ne plac foarte mult. Noi suntem entuziasmați și credem că putem să menținem același ritm pe care l-am avut până acum, să facem podium”, a precizat Andrei Gîrtofan.

După primele cinci etape, clasamentul general din Campionatul Național de Raliuri este condus de Andrei Gîrtofan 158,2 puncte, urmat de Sebastian Barbu 153,6 puncte și de Simone Tempestini 119 puncte.

Dintre cei trei piloți, doar Simone s-a mai impus la etapa de la Bacău.

Lungimea totală a probelor Raliului Moldovei Bacău 2022 va fi de 119 kilometri, doar ultimii 2,5 fiind pe asfaltul de pe circuitul Speed Park, care va fi și super speciala etapei.

În total, raliul va avea programate 13 probe, prima fiind sâmbătă dimineață, Zemeș.

Adrian Susanu