Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Poliția Română a lansat o campanie de verificare și informare privind utilizarea sistemelor de transport copii

Publicat: duminică, 7 August 2022 , ora 8.48
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Poliția Română a lansat o campanie de verificare, dar și de informare cu privire la importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii atunci când sunt transportați cu mașina, informează Radio România Actualități.

Reprezentanții instituției subliniază că doar anul trecut, la nivel național, peste 2.000 de copii au fost victimele accidentelor.

Potrivit Codului Rutier, copiii care nu au împlinit trei ani trebuie așezați în scaune special omologate, iar pentru cei mai mari este obligatorie folosirea centurii de siguranță, cu condiția ca aceasta să nu treacă peste gâtul sau fața minorului.

Excepția de la aceste reguli se aplică în cazul transportului public de persoane și cu taxiurile, unde cei mici nu trebuie, însă, se ocupe scaunul din față.

În cazul nerespectării obligațiilor privind transportarea copiilor, șoferii sunt sancționați cu amenzi ce pot depăși 700 de lei și primesc în plus trei puncte de penalizare. 

Sursa foto: Facebook / Poliția Română 

Radio România Actualități