Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Federația părinților a depus 105 amendamente la proiectul Legii învățământului preuniversitar

Publicat: miercuri, 10 August 2022 , ora 11.54
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Federația națională a părinților solicită ca prevederile priving organizarea unui concurs de admitere în clasa a IX-a, la colegiile naționale, să fie eliminate complet din lege, informează edupedu.ro.

Setul de peste 100 de amendamente la proiectul Legii învățământului va fi discutat în această după amiază cu reprezentanții Ministerului Educației.

Printre propunerile Federației, păstrarea unei probe scrise distincte de Limba română la Bacalaureat, Evaluarea Națională să fie unicul examen folosit pentru admiterea la liceu, iar Bacalaureatul să se facă la aceleași probe și discipline ca în prezent, cu diferențierea probelor la disciplinele de profil.

Potrivit reprezentanților Federației, organizația și-a asumat opinia majorității părinților care, la sfârșitul lunii iulie, au completat un chestionar online.


Radio România Brașov FM