Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Când va fi refăcut tronsonul surpat de pe drumul spre Poiana Brașov?!

Publicat: miercuri, 10 August 2022 , ora 13.09
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Lucrările de consolidare a drumul spre Poiana Brașov, pe tronsonul surpat cu două luni în urmă, ar putea fi încheiate doar spre primăvara anului viitor.

În acest moment, proiectul se află în faza de stabilire a constructorului care să execute lucrările, în urma licitației care s-a încheiat zilele trecute.

Șase companii și-au depus ofertele pentru realizarea acestui obiectiv, potrivit municipalității.

În perioada următoare, după ce finalizăm verificarea documentelor unice de achiziții europene și garanțiile de participare, vom face evaluarea tehnică a ofertelor, după care sperăm ca totul să fie în regulă și să putem semna contractul. Câștigătorul va avea la dispoziție 5 luni de zile să facă tot ceea ce înseamnă expertize, studii și să realizeze și lucrările de consolidare ale drumului, astfel încât sperăm ca în sezonul de iarnă, cel puțin în a doua parte, drumul spre Poiana Brașov să fie deschis pentru toate autovehiculele, indiferent de tonaj”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare și refacere a sistemului rutier din zona afectată se ridică la aproape 8 milioane de lei.

Vă reamintim că, după ce porțiunea de drum s-a prăbușit, în 15 iunie, Primăria Brașov a luat o serie de măsuri pentru reducerea riscului producerii de accidente. Printre acestea, restricționarea traficului la tonaj de maximum 3.5 tone, cu excepția transportului public asigurat de RATBV, și limitarea circulației la o singură bandă pe porțiunea afectată.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Camelia Vlad