Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Statistică a Organizației Salvați Copiii privind părinții plecați în afara granițelor

Publicat: joi, 11 August 2022 , ora 12.03
Sursa foto: arhivă / DGASPC Brașov
Sursa foto: arhivă / DGASPC Brașov

Peste 21.000 de copii români nu au niciun părinte cu ei în țară, potrivit unei statistici realizate de Organizația Salvați Copiii. Dintre aceștia doar 26% comunică zilnic cu părinții lor plecați în afara granițelor, iar 5% deloc.

Odată cu revenirea în țară, în vacanța de vară, Organizația Salvați Copiii împreună cu Poliția de Frontieră derulează mai multe campanii de informare pentru părinții care se întorc acasă în această perioadă.

Potrivit Radio România Actualități, este pentru al doilea an consecutiv când se organizează astfel de activități de informare cu privire la efectele negative pe care plecarea părinților le poate avea asupra dezvoltării copiilor și la importanța menținerii comunicării părinți - copii.

Mai mult de 9% dintre copiii ai căror părinți muncesc în străinătate sunt în această situație de peste 10 ani, în vreme ce 18% au rămas în grija rudelor de o perioadă cuprinsă deja între șapte și nouă ani, arată o analiză a Organizației Salvați Copiii.

În privința comunicării, 26% dintre copii comunică zilnic cu părinții lor, 23% iau legătura săptămânal, iar 5% deloc.

La sfârșitul anului trecut, peste 76.000 de copii aveau cel puțin un părinte plecat să muncească în alte țări, arată statisticile oficiale care includ doar copiii aflați în evidența serviciilor publice de asistență socială.

Activitățile de informare a părinților cu privire la nevoile copiilor rămași acasă vor avea loc pe tot parcursul lunii august la puncte de trecere a frontierei terestre și aeriene.

Radio România Actualități