Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Compania Apa anunță scumpirea prețurilor

Publicat: vineri, 12 August 2022 , ora 13.37
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Compania Apa anunță scumpirea prețurilor. Astfel, prețul apei potabile produse, transportate și distribuite în întreaga arie de operare va fi de 5.54 lei/mc, exclusiv TVA, iar tariful pentru canalizare - epurare va fi de 3, 82 lei/mc, exclusiv TVA.

Noile tarife se situează în media națională, respectiv pe locul 22 din cei 47 de operatori regionali și sunt printre cele mai mici se arată în comunicatul de presă remis.

Compania Apa transmite că prețurile reflectă acoperirea cheltuielilor de exploatare, influențate de inflație, dar și obligativitatea includerii în tarif a părții de cofinanțare aparținând operatorului.

Concret, pe lângă inflația generală, au apărut creșteri mult peste acest indicator, atât la energia necesară pompării apei, cât și la alte elemente de cost cum ar fi combustibilul și gazele, care au generat costuri suplimentare inevitabile.

Nucu Jalea