Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Specialiștii în securitate cibernetică recomandă atenție sporită în cazul cumpărăturilor online

Publicat: miercuri, 17 August 2022 , ora 14.30
Sursa foto: sigurantaonline.ro
Sursa foto: sigurantaonline.ro

Pandemia a schimbat comportamentul românilor când vine vorba de cumpărături. Înainte de COVID, să stai la calculator și să îți comanzi alimentele și băuturile pentru care în mod normal ai fi bătut drumul până la supermarket părea un lux. În pandemie, acest lucru a devenit însă o necesitate.

Specialiștii în securitate cibernetică recomandă să fim în continuare atenți atunci când comandăm produse online. Trebuie să ținem cont de reguli minime pentru a nu fi păcăliți în mediul digital.

Potrivit Radio România Actualități, atunci când comandăm diferite produse online trebuie să fim prudenți - să alegem magazine verificate, de unde am mai cumpărat anterior, și să ținem cont de recenziile altor persoane.

„Cumpărați doar de pe site-uri sigure, de pe site-uri cu reputație. Site-ul trebuie să aibă un certificat de securitate valid, trebuie să aibă acel «https» în adresă. Fiți cu ochii în patru la promoțiile întâlnite online și verificați mereu existența lor pe canalele oficiale ale companiilor respective, pentru a nu cădea în plasa atacatorilor. Fiți atenți la notificările de tranzacții venite pe aplicațiile de internet banking, pentru a nu valida din greșeală eventuale aproape încercate de atacatori care au intrat în prealabil în posesia datelor dumneavoastră”, a precizat Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică.

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică, alături de poliție și Asociația Română a Băncilor, desfășoară și o campanie de conștientizare la nivel național.

Pe site-ul "sigurantaonline.ro" găsiți informații utile despre cum să vă protejați împotriva fraudelor online.

Radio România Actualități