Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Apel făcut de 12 decani ai facultăților filologice pentru ca Româna să fie probă distinctă la Bacalureat, în viitoarea lege

Publicat: miercuri, 24 August 2022 , ora 15.48
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Decanii a 12 facultăți filologice și umaniste din țară au făcut un apel la Ministerul Educației pentru ca Limba și literatura română să rămână examen distinct la noul tip de Bacalaureat, iar acest lucru să fie introdus inclusiv în proiectul de lege a educației.

Apelul este semnat inclusiv de decanul Facultății de Litere a Universității Transilvania din Brașov, conf. univ. dr. Adrian Lăcătuș.

Decanii spun că această comasare a disciplinelor de examen „aruncă în derizoriu învățământul liceal și va avea consecințe dramatice în privința calității viitorilor studenți”.

Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în urmă cu 2 săptămâni, că Limba română va avea examen separat la Bacalaureatul din anul 2027 și va atinge și partea de gramatică.

Proiectele de legi ale educației, unul pentru preuniversitar, celălalt pentru universitar, au fost în dezbatere publică până astăzi.

Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Adina Chirvasă