Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bărbații vor beneficia de concediu paternal la nașterea fiecărui copil

Publicat: sâmbătă, 27 August 2022 , ora 9.42
Sursa foto: arhivă / Căsuța Prematurilor
Sursa foto: arhivă / Căsuța Prematurilor

Bărbații vor beneficia de concediu paternal la nașterea fiecărui copil, nu doar pentru primul născut, informează Radio România Actualități.

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care perioada concediului paternal se extinde de la 5 la 10 zile, iar tații care vor urma cursuri de puericultură, adică pentru îngrijirea nou-născuților, vor beneficia în plus de 5 zile.

Totodată, pentru tatăl care satisface serviciul militar în termen, permisia se prelungește de la șapte la zece zile lucrătoare.

Bărbații vor beneficia de acest tip ce concediu pentru fiecare copil, nu doar pentru primul născut, așa cum era până în prezent.

Concediul paternal se acordă tuturor taților care au un contract de muncă sau un raport de serviciu încheiat conform legii.

Concediul va fi plătit cu aceeași sumă pe care ar fi încasat-o dacă tatăl lucra în perioada respectivă.

Ordonanța de urgență adoptată de guvern prevede inclusiv sancțiuni pentru angajatorii care nu le acordă taților concediu paternal.

Mai mult, angajatorul nu poate dispune încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu celui care se află în concediu paternal. Măsura nu se aplică în cazul concedierii în urma reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului.

Radio România Actualități