Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins la 96 de ani

Publicat: joi, 8 Septembrie 2022 , ora 20.40
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / AGERPRES / EPA
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / AGERPRES / EPA

UPDATE 2:

Mesaje de condoleanțe și susținere sunt transmise, în această seară, din toată lumea, către Familia Regală și poporul britanic.

Familia Regală a României și-a exprimat "marea durere" la vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

"Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord", a transmis Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei.

Și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis în această seară un mesaj de condoleanțe, precizând că românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală.

"Sincere condoleanțe la trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care s-a întins pe parcursul a șapte decenii, a modelat istoria modernă și reprezintă un simbol excepțional al loialității și al angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală"
.

„România se alătură poporului britanic și Familiei Regale britanice în deplângerea morții Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis și premierul Nicolae Ciucă.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă, la Palatul Buckingham, unde s-au strâns sute de persoane în momentul anunțului morții reginei Elisabeta a II-a.

Charles, prinț de Wales, devenit regele Marii Britanii după moartea mamei sale, a transmis următorul mesaj:

''Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth, precum și de nenumărate persoane din întreaga lume. În această perioadă de doliu și de schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de de respectul și de afecțiunea profundă pe care i-o purtam Reginei".

................

UPDATE 1:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins în această după amiază la Castelul Balmoral, reședința oficială a Reginei din Scoția, alături de familie.

Prințul Charles i-a succedat automat.

"Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine", potrivit unui comunicat oficial al Palatului Buckingham.

.........................

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, informează AGERPRES.

Informații în curs de actualizare

Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / AGERPRES / EPA

Radio România Brașov FM