Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va ajunge astăzi la Londra

Publicat: marți, 13 Septembrie 2022 , ora 8.16
Sursa foto: Facebook / The Royal Family
Sursa foto: Facebook / The Royal Family

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va ajunge astăzi la Londra, după ce ieri a fost depus în Catedrala St. Giles' din Edinburgh, capitala Scoției.

Ieri seară, Regele Charles al III-lea, alături de sora lui, Anne, și de frații lui, Andrew și Edward, au participat la un priveghi regal în catedrală, urmând un ritual vechi care se numește "priveghiul prinților".

Acesta implică patru persoane, câte una pentru fiecare latură a sicriului, care stau de veghe.

Pe de altă parte, Charles al III-lea continuă turul său în jurul regatului, cu vizite în fiecare dintre cele patru națiuni care formează Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Noul suveran s-a adresat ieri, pentru prima oară în această postură, parlamentelor de la Londra și Edinburgh.

“Cum spunea Shakespeare despre prima regină Elisabeta, a fost un model pentru toți prinții. Acum, când sunt în fața dumneavoastra, nu pot să nu simt greutatea istoriei care ne înconjoară și ne reamintește de tradițiile parlamentare fundamentale cărora membrii ai ambelor Camere vă dedicați cu atâta convingere pentru binele nostru, al tuturor”, a spus Regele Charles al III-lea.

Astăzi, noul suveran se va afla în Irlanda de Nord, însă cel mai semnificativ moment al zilei va fi transferul sicriului Majestății Sale, Elisabeta a II-a, de la Edinburgh la Londra.

Transferul se va face cu avionul, iar la capătul sicriului se va afla în această călătorie singura fiică a reginei, prințesa Anne.

Corpul neînsuflețit al suveranei va ajunge pentru ultima dată la Palatul Buckingham.

Sursa foto: Facebook / The Royal Family

Radio România Actualități