Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mii de oameni au așteptat ore în șir în centrul Londrei pentru a-și putea lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2022 , ora 10.54
Sursa foto: Facebook / The Royal Family
Sursa foto: Facebook / The Royal Family

Mii de britanici și de străini au așteptat și azi-noapte ore în șir în centrul Londrei, pentru a-și putea lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. După o zi de reflecție, Regele Charles al III-lea își încheie azi turneul prin Regatul Unit, cu o vizită în Țara Galilor, unde va primi condoleanțe din partea parlamentului.

Potrivit Radio România Actualități, zeci de mii de oameni din întreaga țară, dar și străini care au venit de pe alte continente s-au așezat răbdători la coada lungă de kilometri întregi ce duce la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a.

Aseară, coada era de aproape 8 km, iar perioada de așteptare, de cel puțin 9 ore.

După ceremoniile, procesiunile și emoțiile, rar exprimate de britanici în public, care s-au succedat de la decesul reginei săptămâna trecută, ieri a fost o zi de reflecție.

Regele Charles al III-lea s-a retras la reședința sa privată de lângă Londra, Highgrove. De astăzi, însă, el revine în public. Alături de regina consort, Camilla, Charles al III-lea va face o vizită în Țara Galilor. Este ultima din turneul său în jurul Regatului Unit de la succesiunea la tron.

Între timp, Palatul Buckingham a dat publicității detalii ale funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a, ce vor avea loc luni, la Catedrala Westminster Abbey din Londra.

Slujba va începe la ora 11:00, iar detaliile au fost stabilite chiar de Elisabeta a II-a în timpul vieții.

Fosta suverană a fost capul Bisericii Anglicane, iar credința ei creștină i-a definit într-o mare măsură viața și acțiunile.

Se așteaptă ca ceremonia religioasă să reflecte aceste aspecte ale vieții reginei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și președintele Franței, Emmanuel Macron, sunt printre cei care au confirmat participarea. Alături de șefi de stat și de guvern din întreaga lume se vor afla și 200 de angajați ai unor organizații caritabile, inclusiv persoane care au avut un rol esențial în perioada pandemiei.

Radio România Actualități