Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipați-vă corespunzător dacă vreți să vă aventurați pe munte în această perioadă, atrag atenția salvamontiștii

Publicat: joi, 22 Septembrie 2022 , ora 12.10
Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu
Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum și intensificarea precipitațiilor din Munții Făgăraș, salvamontiștii sibieni recomandă turiștilor care și-au planificat excursii la altitudine să se informeze despre starea vremii înainte de a porni la drum și să se echipeze adecvat sezonului de iarnă.

Totodată, din rucsac să nu le lipsească haine călduroase, care să îi protejeze de ploaie sau vânt.

Folia de supraviețuire, lanterna frontală, apa și un baton energizant sunt lucruri care trebuie să completeze bagajul drumeților.

De asemenea, telefoanele mobile trebuie să aibă instalate aplicațiile SALVAMONT și Anii Drumeției, pe care se găsesc indicații pentru toate traseele turistice omologate din județul Sibiu.

Amintim că prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș a adus un strat de patru centimetri de zăpadă pe Transfăgărășan și în zona turistică Bâlea Lac, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu.

Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Camelia Vlad