Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mâine încep înscrierile pentru programele Rabla la mașini

Publicat: joi, 29 Septembrie 2022 , ora 12.14
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Mâine începe ultima sesiune de înscriere pentru programele „Rabla” și „Rabla Plus” pentru persoanele fizice, juridice și instituții publice. Bugetul total al acestei sesiuni pentru cele două programe este de circa 650 de milioane de lei.

Sesiunea se va derula în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie, timp în care persoanele fizice se vor putea înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizați.

Persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu.

Listele cu producătorii și dealerii auto autorizați pentru aceste programe sunt publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunile programelor.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanți sunt disponibile pe site-ul AFM.

Pentru „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

Sunt eligibile autoturisme vechi de cel puțin 6 ani de la data primei înmatriculări în România, față de 8 ani cât se solicita anterior.

În ceea ce privește Programul Rabla Plus, este obligatorie casarea unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou. Totodată, pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a maximum două autovehicule uzate.

În cazul ambelor programe, valoarea finanțării nu poate depăși 50% din prețul de comercializare al autovehiculului nou achiziționat.

Camelia Vlad