Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autoritățile au modificat din nou Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor

Publicat: joi, 29 Septembrie 2022 , ora 17.55
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Autoritățile au modificat din nou Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Până acum, regiile autonome și firmele deținute majoritar de stat erau exceptate din categoria persoanelor juridice care trebuie să depună, la înmatriculare sau în cazul modificărilor, o declarație privind beneficiarul real.

Ce schimbări au survenit ne-a spus reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Alina Groșanu:

Prin prevederile OUG 123, publicată în Monitorul Oficial 906 din 14 septembrie 2022, acestea nu mai sunt exceptate. Camera de Comerț și Industrie Brașov, prin prisma faptului că prestează serviciul de «înființări și modificări persoane juridice», care se înregistrează în Registrul Comerțului, vă aduce la cunoștință că această procedură include și depunerea declarației privind beneficiarul real pentru aceste autorități”.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, regiile autonome, companiile și societățile înmatriculate anterior intrării în vigoare a acesteia, depun o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice.


Sorin Țîrcă