Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cabana Babele, scoasă la vânzare

Publicat: marți, 4 Octombrie 2022 , ora 11.26
Sursa foto: google maps
Sursa foto: google maps

Unele dintre cele mai cunoscute cabane montane din țara noastră au fost scose la vânzare. Printre ele și Cabana Babele, din Bucegi, pentru care prețul de vânzare postat în anunțurile imobiliare este de 1.150.000 de euro.

Cabana, construită în anul 1939, are 30 de camere, o suprafață de teren de 1.500 mp și necesită investiții.

Trebuie investit, adică nu e un imobil nou. În momentul de față există 2-3 interesați, din țară și din străinătate. Este o proprietate exclusivă, adică nu se găsește ceva asemănător în zonă”, a explicat agentul imobiliar, Cezar Jugănaru.

O altă cabană care și-a și găsit cumpărător și care după renovare va fi reintrodusă în circuitul turistic este Cabana Caraiman.

Noul proprietar, violonistul Alexandru Tomescu, a cumpărat cabana cu aproape 200.000 de euro și în momentul de față se ocupă de mici renovări și de îmbunătățirea clădirii care a rămas abandonată timp de mulți ani.

A împlinit anul acesta 85 de ani și în acești 85 de ani nu s-au făcut mari îmbunătățiri. Ea trebuie adusă în secolul XXI. Până acum câțiva ani nu avea deloc grup sanitar sau apă curentă. Acum există apă curentă. Lucrez cu niște meșteri la o primă baie, în interiorul cabanei, dar pentru introducere în circuitul turistic vor trebui mai multe băi, vor trebui reamenajate camerele, recompartimentat, schimbate geamurile schimbată instalația electrică, încălzirea, cam tot”, a precizat violonistul, Alexandru Tomescu.


Ruxandra Stoica