Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Legea prin care administratorii de drumuri sunt obligați să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni nesemaforizate, promulgată

Publicat: marți, 4 Octombrie 2022 , ora 16.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Legea prin care administratorii de drumuri sunt obligați să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni nesemaforizate a fost promulgată, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, informează AGERPRES.

Astfel, devine obligatorie „iluminarea corespunzătoare cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică, pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului de pe sectoarele de drumuri internaționale, drumuri naționale și drumuri de interes județean situate în intravilanul localităților”, se arată în lege.

Neîndeplinirea obligației se sancționează cu amendă, iar administratorii de drumuri au obligația de a se supune acestor prevederi la un an de la intrarea în vigoare a acestei legi în Monitorul Oficial.

Articolul cu privire la nerespectare intră în vigoare la doi ani de la publicarea legii.

Radio România Brașov FM